BLÅ 2015-03-08 16.00.18

S*Tante Bluhme’s Blue Jasmine hämtade vi i slutet av september 2013. Vi föll för henne två månader tidigare när vi hälsade på Lottie. Hon är stor och underbar, katten alltså :). Benstommen är jättekraftig och tassarna är stora som dasslock :). Hon har valt mig till sin människa och vill helst ha mig nära hela tiden och gärna för sig själv. Hon fick tidigt en massa smeknamn som ”lilla blå”, ”Be Jay”, ”Blue Jay” och sötnosen – hon har fortfarande ett lite näpet uttryck emellanåt. Numera kallas hon även stora blå, för hon har blivit krallig som en Rottweiler :), och det är bara muskler. Blå älskar kattungar. När PM hade ungar flyttade hon in i bolådan och flyttade inte ut förrän ungarna flyttade till sina nya familjer, så vi har en extra stor bolåda som kan rymma två stora mammor och massor av ungar. Sin första egna kull fick hon den 8/8 2015 – ”Love in a Mist”. Därefter var hon inte lika förtjust i andra kattmammor eftersom det innebar att hon flyttades ner i rangordningen. Och det i sin tur skapade osämja i katteriet och gjorde att Blue Jasmine trivdes allt sämre. Så vi beslutade att göra det som var bäst för henne. Hon fick flytta till en ny familj som kunde ge henne lugn och ro och all kärlek och uppmärksamhet som hon behövde. Men jag saknar henne ofta. Älskade lilla Blå.

S*Tante Bluhme’s Blue Jasmine

 

 

BLÅ 2015-03-08 16.00.18

Ras: Norsk Skogkatt
Kön: Hona
Född: 2013-06-29
Far: S* Tante Bluhmes Zixten a 24
Mor: S* Fridalas Breeze a 09 22
Färg: Blåtabby
Gener: (d/d bärare av dilution, E/E ej amberbärare, A/A endast Agouti mönster – enligt gentest)
EMS-kod: NFO a22 (blåtabby)
HCM: Inte testad ännu – testas innan parning
GSDIV: Normal enligt DNA-test på föräldrarna
PK def: Normal enligt DNA-test

Utställningsresultat

Stamtavla

Lilla blå föddes den 29 juni 2013. Jag och min dotter Lovisa blev kära i henne första gången den 4 augusti då vi for ner och hälsade på Lottie. Hon var så vacker och så oerhört trevlig. Vi hade inte alls planerat att köpa in fler katter men det var omöjligt att stå emot henne. Och det skulle visa sig att ödet hade planer som gjorde att det var tur det.

Den sista helgen i september for vi ner till Båstad för att hämta hem henne. Det blev några underbara dagar. När vi reste hem med henne på söndagen var vi först väldigt spända på hur hon skulle klara resan. Sex timmar i bil, och hon som knappt varit någon annanstans än i Lotties vardagsrum. Men hon var exemplarisk. Hon sa inte ett pip utan tittade sig bara nyfiket omkring i buren som vi hade fyllt med mat, vatten, leksaker, kattlåda och sovpåse. Efter en kort stund lade hon sig ner, Lovisa var ju precis bredvid och strålade av lycka så allt var lungt. Sedan sov hon, mil efter mil. Emellanåt vaknade hon till med ett litet pip, men lade sig strax att somna igen.

Jag var lite orolig att hon inte åt och drack tillräckligt men hon verkade helt cool när vi slutligen landade hemma och installerade henne i vårt ordentligt sanerade sovrum som skulle bli hennes karantän de närmaste veckorna. Första dagen åt hon inte tillräckligt trots att jag ställde fram allt jag kunde tänka mig att hon skulle gilla, så jag var lite orolig, men hon gick på lådan som hon skulle, så rörsystemet verkade fungera. Lottie gav mig lite tips på vad hon brukade ge lilla blå att äta och därefter åt hon som en häst och det har hon fortsatt att göra. Hon går upp fint i vikt och är en av de största honor jag har haft, i klass med Paper Moon. Hon var stor redan hos Lottie, störst av systrarna och lika stor som brorsan. Hon vägde nästan 2 kilo när hon var 12 veckor och 2,5 kilo en månad senare.

Den 8/8 2015 blev Blue Jasmine mamma åt Love in a Mist ”Misty” och älskade verkligen sin lilla unge. Men det blev inte fler ungar för henne. Vi kastrerade henne i början av 2016. Sedan dess är hon keligare än någonsin. Hon är verkligen speciell. Vissa saker tycker hon inte alls om. Som att bli buren eller Tingoskattens Triana, speciellt när Triana hade ungar. Hon gillar inte kattmammor speciellt vilket ställer till det lite i uppfödningen. Andra saker älskar hon. Som människor och att kela med den människa som visar henne intresse. Om hon kommer in till mig när jag fortfarande ligger i sängen kryper hon upp på mitt bröst och kryper så nära mitt ansikte som hon kan och ligger bara där och tittar beundrande eller försöker tvätta mig i ansiktet.

Blue Jasmine behövde ett nytt hem.  Ett lugnt hem med någon som tycker om att mysa med henne. Och gärna utan andra katter. Det fick hon.

 

BLÅ 2015-03-08 15.57.40 BLÅ 2015-03-08 16.00.18