Mamma: S*Tante Bluhme’s Fiorella Caramella
Pappa: (N) Tingoskattens Villemann

 

 

 

 

 

 

 

Fjordkullen. Födda 2017-01-24

Den 24 januari 2017 fick S*Tante Bluhme’s Fiorella Caramella sin kull tillsammans med (N)Tingoskattens Villemann. Sex stycken sötnosar blev det. För fler bilder på ungarna klicka på länkarna till höger för olika åldrar. Eller scrolla ner för de senaste bilderna och beskrivningar av kattungarnas temperament.

Eftersom Pappa katt är född i Norge ville vi hedra hans ursprung genom att döpa hans ungar efter norska fjordar. Gossarna heter Fossing, Jössing och Sassen. Töserna heter Lysa, Lustra och Lilla Ku. Ungarna blir flyttklara efter 18 april.

Stamtavla

 

FOSSING: Hane / Röd(tabby)-vit / NFO d 09 (22) 

Fossing är en riktig charmör. Han är alltid framme och vill gosa eller leka. Så fort han hör min röst kommer han löpande, det gör de förvisso alla, men han är ofta först. Han är stor och fin och älskar att äta kattköttbullar. Han var också en av de första att smaka torrfoder, då var han bara 3 veckor gammal och tyckte att det var lite torftigt att slåss om mammas mjölk med sina fem syskon.

Fossing är också en alldeles utmärkt klättrare, han har hittat en fåtölj hemma som han och syskonen leker herre på täppan på, så gulligt. Ofta sitter han på toppen och spanar ner på de andra, stolt över att vara först upp.

 

JÖSSING: Hane /rödspotted /NFO d 24 

  JÖSSING är en busig liten rackare. Han har inte tid att äta så mycket så han är fortfarande lite smalare än sina syskon. Han var en av de första att krypa fram till mig och min dotter Lovisa för att få vara med. Han har sedan dess varit en av Lovisas favoriter. Han visar gärna upp sin pussvänliga mage.

Ibland blir han nerputtad av syskonen från fåtöljen de klättrar i men han är oerhört skicklig på att få tag i något på vägen ner så han blir hängande som ur en inspelning av mission impossible. Vår egen lilla Ethan Hunt :). Han har klurat ut hur man med bara armarna kan ta sig ned baklänges från höga höjder. Jag tror att han var en apa i sitt förra liv :).

 

SASSEN: Hane / Cremetabby-vit / NFO e 09 22 

 SASSEN är störst av alla, och ”snällast”. Han är precis som Tjuren Ferdinand som i lugn och ro sitter och luktar på sina blommor. När han hittar någon han gillar somnar han gärna in i famnen eller sitter lugnt i knät. Men nog kan han också busa och stoja. Hans favoritleksak är en korg som han kan krypa in och ut ur, gärna kopplat till att man i korgen har lagt en liten pälsmus eller ett busigt syskon som han kan smyga på. Han är en matglad typ som ser ut att bli en riktigt stor skogis hane så småningom – kanske t.o.m. större än sin bror Fossing. Här går han under smeknamnet ”Sassen, Brassen, Mandelmassen” – hans bleka vackra creme-färg påminner starkt om mandelmassa.

 

LYSA: Hona / Blåsköldpadd-vit / NFO g 09 

LYSA är en riktigt stor tjej. Hela kullen har stora tofsar men hon och Lustra har de största. På Lysa är det så gulligt att tofsarna är rosa, precis som öronen. Framifrån ser öronen ut att vara blå men bakifrån är de rosa. En katt med grisöron :). Hon är så charmig och härlig, ett riktigt original. Lysa somnar också gärna i en främmande famn, men inte på vem som helst. Hon vet precis vilka hon gillar och inte. Till min stora lycka gillar hon min famn. Det är omöjligt att inte smälta. Hon är också en liten tuffing. Om hon lyckas få ett riktigt åtråvärt byte morrar hon som en liten hund. Det kan vara god mat eller en riktigt åtråvärd leksak, allra helst en pälsmus som hon vill ha för sig själv.

 

LUSTRA: Hona / Svartsköldpadd-vit Harlekin / NFO f 02 

  Lustra var från första dagen den piggaste och gladaste kattungen. När de andra fortfarande var så små att de helst bara ville ligga hos mamma så ville hon vara hos människor. När hon hörde våra röster kom hon pipandes fram till kanten av bolådan och pep ända till man lyfte upp henne. Då tystnade hon tvärt.

Hon ledde syskonen mot vuxenkattsvärlden med Jössing tätt bakom sig. Hon har ljuvliga skogismässiga drag med stora öron och tofsar, en fantastisk päls trots sin unga ålder, en lååång svans och ett vackert triangelformat huvud med rak profil. Hon är ljuvlig i hela sin framtoning. Vacker, modig, säker, nyfiken och underbar :).

 

LILLA KU: Hona / Bruntabby-vit / NFO n 09 22 

  Lilla Ku är en annan pärla. Hon är minstingen i kullen men också tuffingen. Ofta springer hon runt som en skottspole eller som en studsboll. Hon springer så fort runt, runt, upp och ner, in och ut ur olika saker och gör kullerbyttor och saltomortaler att hon helt klart skulle bli parkour-mästare om det fanns en sådan tävling för kattungar. Vi viker oss dubbla av skratt när hon får sina värsta ryck. Lilla Ku är en klassisk skogis och tekniskt skitsnygg. Hon är inte superförtjust i att äta, hon har inte riktigt tid för sånt när det finns så många ställen att undersöka, lopp att springa och höjder att bestiga. Bara när hon är färdig med sina övningar får jag henne att somna i mitt knä. Söta, goa, lilla Ku. Sluta aldrig vara Du  :).

 

FJORDKULLEN – NYFÖDDA

SASSEN     Hane / Färg: Cremetabby-vit (e 09 24)

 

LUSTRA    Hona / Färg: Svartsköldpadd Harlekin (f 02)

   

JÖSSING    Hane / Färg: Röd spotted (d 24)

 

LILLA KU   Hona / Färg: Bruntabby-vit (n 09 22)

 

LYSA     Hona / Färg: Blåskölpadd-vit (g 09)

   

FOSSING   Hane / Färg: Röd-vit (d 09) (Ev Rödtabby-vit – d 09 22)

 

Fjordkullen 1 – 2 veckor

   

FOSSING – Hane – Röd(tabby)-vit – NFO d 09 (22)

        

JÖSSING – Hane – rödspotted – NFO d 24

         

SASSEN – Hane – Cremetabby-vit – NFO e 09 22

  

  

LYSA – Hona- Blåsköldpadd-vit – NFO g 09

      

LUSTRA – Hona- Svartsköldpadd Harlekin – NFO f 02

     

LILLA KU – Hona- Bruntabby-vit – NFO n 09 22

       

 

Fjordkullen 3-4 veckor

 

Nu är det så goa så man knappt orkar med dem utan att svimma. De leker och skuttar och går på lådan som riktiga katter. De älskar att gosa och kommer alltid fram när de hör eller ser oss människor.

FOSSING: Hane / Röd(tabby)-vit / NFO d 09 (22)

        

JÖSSING: Hane /rödspotted /NFO d 24

         

SASSEN: Hane / Cremetabby-vit / NFO e 09 22

            

LYSA: Hona / Blåsköldpadd-vit / NFO g 09

          

LUSTRA: Hona / Svartsköldpadd-vit Harlekin / NFO f 02

         

LILLA KU: Hona / Bruntabby-vit / NFO n 09 22

           

Fjordkullen 5 v

FOSSING: Hane / Röd(tabby)-vit / NFO d 09 (22)

  

JÖSSING: Hane /rödspotted /NFO d 24

    

SASSEN: Hane / Cremetabby-vit / NFO e 09 22

  

LYSA: Hona / Blåsköldpadd-vit / NFO g 09

  

LUSTRA: Hona / Svartsköldpadd-vit Harlekin / NFO f 02

  

LILLA KU: Hona / Bruntabby-vit / NFO n 09 22

   

Fjordkullen 7 veckor

Det är helt underbart att få vara uppfödare när man har dessa härliga kattungar att gosa med :). Och tack Tina för de fina bilderna <3.

FOSSING: Hane / Röd(tabby)-vit / NFO d 09 (22) – BOKAD

      

JÖSSING: Hane /rödspotted /NFO d 24 – BOKAD

      

LILLA KU: Hona / Bruntabby-vit / NFO n 09 22

      

LUSTRA: Hona / Svartsköldpadd-vit Harlekin grönögd / NFO f 02 64

       

LYSA: Hona / Blåsköldpadd-vit / NFO g 09 – BOKAD

      

SASSEN: Hane / Cremetabby-vit / NFO e 09 22 – BOKAD