SMÄCKEN

Ras: Huskatt

Kön: Hona-kastrerad

Född: 2001-03-20

Död: 2012-07-28

Färg: Svartsköldpadd-vit

Mina söner Måns och Fabian som är uppväxta med katter  var bland annat med och hämtade vår huskatt ”Smäcken” för många år sedan. Vi hade då en huskatt hemma och ville komplettera med en ”äkta skogis”. Det stod ju i annonsen att hon var en Norsk Skogkatt och inte förstod vi då att hon inte var en ”rasren” Norsk Skogkatt, hon kostade ju som en. Vi insåg med tiden då hon växte upp och saknade flera Skogiskaraktäristika att vi hade blivit lurade, men vi blev ju lika kära i henne ändå. Även katten ”Blackie” som vi hade då älskade henne och lärde henne allt han kunde, som hur man bäst fångar möss eller klättrar på husväggar.

Smäcken var speciellt Måns katt. Han upplevde att hon visste precis hur han kände sig och kom och lade sig hos honom när han hade existentiella funderingar, tuffa prov framför sig eller bara behövde lite extra kärlek.

Smäcken fick ett par kattkullar innan jag förstod bättre och det visade sig bli värdefull träning inför min tid som seriös skogisuppfödare. Hennes komplicerade förlossningar och ovilja att ta till sig vissa av ungarna innebar många olika utmaningar som jag har haft stor nytta av efteråt. Den 28 juli 2012 gick hon bort i sviterna av en svårbehandlad juvercancer.