CH SE*Dear John's Ziv

Ras: Norsk skogkatt
Kön: Hane
Född: 2018-11-03
Färg: Svart (bärare av dilution och amber)
EMS: NFO n
Uppfödare: SE*Dear John
Hälsa: 
HCM – Testad utan anmärkning 2019-11-07
GSD IV – negativ genom föräldrarna
PK def: negativ genom föräldrarna

Stamtavla
Utställningsresultat

Kullar:
Z-gossarna
Stjärnorna

Kullar hos andra uppfödare:
S*Capsicum’s (Sweden)
(CH) Thurayas P-litter (Switzerland)
S*Juvelens ö-kull (Sweden)
Anna Warensjö (Sweden)

Ziv - en harmonisk avelshane

Ziv är en underbar katt. På utställningar visar han snällt upp sig, helt oberörd av dofter, ljud, läskiga fläktar i taket eller vad det än må vara i de hallar han ställs ut i. Ziv älskar också kattungar. När han fick sin första kull låg han ständigt i bolådan med sin familj. Han tvättade och värmde ungarna när de var små så att mamma katt kunde äta och vila sig i fred om hon ville. Senare lärde han dem att busa och hitta på hyss. Han visade dem hur härligt det är att lägga sig i blomkrukorna, speciellt den stora ormbunken som blir så mjuk och platt om man kliver runt i den ordentligt först. Han visade dem tidigt hur de skulle hitta ut i kattgården via kattluckan och var inte lika sugen på att visa dem hur man hittar in igen. Ziv skickar gärna iväg bollar som de kan jaga, hämtar vippor som de kan fightas om och visar dem hur man klättrar högst upp i klösträden. Men allra mest älskar han fortfarande att tvätta och gosa med dem.

Ziv tycker om att åka bil så han får följa med ungarna när de ska på tur till veterinären eller så – då tar de efter honom och blir helt lugna. Mycket praktiskt.

SE* Dear John’s Ziv är från vår egen uppfödning. Han är son till SE*Dear John’s Prince Michael och S*Milda ma Tildes Katja Mare.  Farmor är S*Kattilaforsens Paper Moon Farmorsfar min älskade och oändligt saknade SE*Dear John’s Sean Connery. Vi hade även Zivs farmors farmor S*Kattilaforsens Maud Adams till hon tragiskt gick bort 2019. Ziv hann reta gallfeber på henne som det yrväder och busfrö han var under det år de hann leva tillsammans.

Ziv är harmoniskt rastypisk och har vackra gröna ögon. Eftersom han är svart bär han dubbla anlag av non-agouti. Det som inte syns på honom är att han bär både dilution, amber och spotted-anlag. Ziv bär även anlag för tabby.