CH SE*Dear John's Prince Michael

Ras: Norsk skogkatt
Kön: Hane
Född: 2014-05-30
Färg: Blåspotted
EMS: NFO a 24
Uppfödare: SE*Dear John
Hälsa: 
HCM – 2016-09-14 – normal
GSD IV – negativ genom föräldrarna
PK def: negativ genom föräldrarna

Stamtavla
Utställningsresultat

Prince Michael är vår ljuvliga hane

Prinsen, som vi kallar honom, är en helt underbar skogkatthane. Han är en riktig hjärtekatt som jag bara inte kunde sälja när han var liten, trots att jag hade lovat bort honom till ett par goda vänner, de tog gärna en annan katt som stormtrivs hos dem :). Prinsen har alltid varit helt självklar. Han är stor och snäll och älskar kattungar. Alla nya katter som flyttar in i huset är han snabbt framme och hälsar välkomna. Han är alltid kolugn hur än den lilla nykomlingen fräser eller försöker göra sig stöddig. Därför har det varit lätt att ha honor på parning, men nu är han en lycklig kastrat :).

När det är dags för någon av våra honor att föda ligger han precis utanför bolådan lugnt och vaktar i flera dagar. Så snart ungarna är lite stadigare är han där och tvättar och pysslar om dem. Om vi åker på utställning så hänger han på som om han aldrig hade gjort något annat. Trots att jag rätt sällan tar med honom på utställningar. Men där är han också hur cool som helst oavsett om andra katter fräser, fläktar snurrar i taket, ventilationssystemen väser, andra katter doftar av fertilitet eller främlingar bär runt på honom. Han är helt lugn. Det finns dock två saker han ogillar och det är att bada och åka bil – och det är främsta anledningarna varför han oftast får slippa att åka på utställning.

Prinsen vill gärna hänga över axeln och älskar alla människor som hälsar på. Det är tydligt att han saknar mina söner när de är borta. Han kan knappt få nog av dem när de är här. Men vi andra duger gott åt honom också, om han bara kunde få mer av oss :).

SE* Dear John’s Prince Michael är från vår egen uppfödning. Han är barnbarn till min älskade Sean Connery och son till S*Kattilaforsens Paper Moon. Pappan är S*Skottvallens LillStrimma. Det är något alldeles speciellt med hanar. Prinsen är som sin morfar Sean connery en riktig axelkatt. Om man inte lägger honom över axeln så hoppar han själv upp på axeln och lägger sig till rätta där. Han är stor, stabil, oerhört kelig och snäll. Han lyder sin mamma som styr över honom med järntass, trots att han är så mycket större och starkare. Drygt ett år gammal vägde han redan 6 kg utan en gnutta fett på kroppen, nu har han lagt på sig ytterligare ett par kilon och fortfarande smärt om midjan :).