Färgstarkt som katten

I helgen var mina två yngsta katter med på Järvas utställning. Det började med att vi skulle färgbestämma Sean Connery. På förra utställningen var domarna inte ense om huruvida han var blå-tabby eller blå-silver-tabby, då var det fortfarande tveksamt. Nu var det ingen tvekan om att han har ändrat färg sedan födseln då han registrerades som a 22 – blå tabby. Denna gång var domarna eniga och ansåg att han var blå-silvertabby (as 22). Så han fick byta från grupp 3 till 7. Jag blev naturligtvis orolig att han ska få svårt att stå sig i silvergruppen eftersom han har så mycket beige-aprikos färg i pälsen, och som silverkatt blir han ju då genast ansedd som att han har för mycket rufism. Hans mystiska beiga färg har dessutom kommit smygande mer och mer och den kommer säkert att fortsätta så, snart är han inte blå alls. Kan han kanske vara light-amber?? Han är ju amber-bärare, som LinaFina. Om han fortsätter att utvecklas som han har gjort så blir han kanske klassad som ”lightamber-silver tabby” (NFO ats 22) så småningom. Så här beskrivs den färgen på Florinellas hemsida:

Nog är han ”pinkish-beige” till ”Fawn (gul-brun)-like” i tabby mönstret? Hans egen blå färg syns mest över ryggen och svansen som de beskriver det. Nosen är rosa, ögon-kajalen är blå-grå, liksom hans trampdynor. Helt enligt beskrivningen ovan. Och han föddes definitivt som en blåtabby kisse.

Vid nästa utställning får han kanske en ny färgbedömning men som tur är påverkar inte det den grupp han numera tillhör, grupp 7, silvergänget. Och det passar ju en Bond-katt vid namn Sean Connery. Grupp 007-med rätt att klösa.

LinaFina gick från tigré (23) till spotted (24)