Cats-kullen en vecka gamla

Cats-kullen 1 vecka
Cats-kullen 1 vecka. Från vänster: JennyAnyDots, Bustopher Jones, Miss Mistofeles, Grizabella, Rum Tum Tugger och Macavity.

fler bilder hittar du här

Kattungarna är så underbara och mamma katt ”Triana”, alias Skravlan, är så duktig och tar hand om dem helt själv med hjälp av ungarnas farmor. Farmor ”Paper Moon”, alias PM, är så stolt över dem och ligger bredvid dem mer än vad Triana gör. Och när Triana kommer för att tränga sig ner hos sina ungar byter PM från att tvätta ungar till att tvätta mamma. PM skedar med Triana och ser till att hon blir ren på ryggen, huvudet, öronen och allt annat hon kommer åt. Triana bara njuter, med bebisar på en sida som älskar henne och all kärlek från en erfaren hona på den andra.

Det är relativt lugnt i bolådan för det mesta, det är bara precis när mamma kommer med sin mjölkstinna juver som ungarna kivas en stund innan de har fått sin favoritspene. Grizabella har lärt sig att spinna så hon ligger och knattrar så snart man tar på henne. Speciellt när farmor och mamma gosar. Bustopher Jones har blivit en bjässe. Han gick över 300 g när han var en dryg vecka. Miss Mistofeles är minst men väger i alla fall duktiga 245 g.

Min älskade dotter Lovisa hjälpte mig att plåta alla ungarna. Eftersom de nyss öppnade ögonen har vi plåtat dem i dunkelt ljus och i efterhand ljusat upp bilderna för att någorlunda ge en rättvis bild av deras färger. Men bilderna är lite suddiga eftersom kameran har svårt att fokusera i mörker, speciellt som kattungar är lite ryckiga :). Det är inte alltid så lätt att hålla upp ett huvud som är så stort i jämförelse med resten av kroppen.  Här nedan lite fler bilder – ännu fler finns på kattungarnas egen sida.

Bustopher Jones 1v
Bustopher Jones 1 vecka gammal
Miss Mistoffelees 1 vecka
Miss Mistofeles är egentligen mycket svartare i verkligheten och hennes silver är klarare men om man plåtar i dunkelt ljus är det svårt att få till de rätta färgerna.