SE*Dear John’s Cattery är ett litet katteri i Saltsjöbaden. Jag har ungefär två kattkullar per år och får hjälp av min underbara familj och vänner :).  Familjen består av min ljuvliga dotter Lovisa som numera är mitt enda barn som bor hemma. Mina härliga söner Måns och Fabian har gjort sitt genom åren. Alla barnen har levt med katter hela sitt liv så de är lyhörda och kloka vad gäller att ta hand om katter och stöttar upp när det behövs. Och min man Daniel bidrar med lite extra kärlek och omsorg till katterna vilket kan behövas speciellt de tider då vi har fullt med kattungar :).

Jag älskar ungar av alla slag så har jag inte haft egna småttingar så har jag haft kattungar eller tagit hand om andras barn på fritiden ända sedan barnsben. Mitt katteri för att föda upp just Norska Skogkatter startade 2008 med min första riktiga skogkatt, S*Kattilaforsens Maud Adams.

Men varför heter uppfödningen egentligen Dear John’s /Käre John?

Pappa som ung regissör med sin ständiga följeslagare, pipan.

Min far älskade katter. De sista åren bodde katten ”Josh” hos pappa. Josh hade en far som var en Norsk skogkatt vid namn ”S*Fåfängans Midas” och en farfar som hette ”Freddy av Myre”. Min pappa var övertygad om att Josh var klokare än de flesta och hade ofta långa utläggningar om alla smarta saker Josh gjorde och verkade tänka. Pappa satt ofta hemma och skrev dikter, visor, brev och filmmanus. Då och då sneglade han mot Josh som verkade gilla det lugn som omger en tänkande, skrivande människa. Pappa var filmregissör men lät sig regisseras av Josh som alla andra kattägare. Katten dresserar människan, inte tvärtom som det är med hundar. Hur som helst, pappa gjorde flera filmer och några av hans mest sedda filmer är ”Änglar finns dom?” och  ”Käre John” som pappa blev Oscarsnominerad för. Dear John hette filmen i Hollywood, därav stamnamnet.

Min första Norska Skogkatt råkar nämligen också ha ett namn från filmvärlden. Hennes namn är ”S*Kattilaforsens Maud Adams”. När jag skulle hitta ett eget stamnamn så kändes det naturligt att det blev något från filmens värld, Dear John, för att hedra både min kattälskande pappa, som numera är i himlen med alla mina tidigare katter, och min första älskade skogis Maud som också är i himlen. På bilden 12 dagar gammal tillsammans med sin pappa Commodus (Tack för bilden Tina).

Min syster (Christina) Nina på pappas sida delar mitt intresse för katter och var den som en gång i tiden födde upp pappas katt Josh :). Nina har numera tagit över min oerhört vackra skogis S*Katttilaforsens Malala och har startat uppfödningen SE*Kurragömmas som också bygger på en av pappas filmer – Kurragömma.