(N) Tingoskattens Triana

Det här underbara yrvädret flyttade hem till oss för några veckor sedan. Det har varit en kärleksfröjd utan dess like. Alla älskar henne. Hon spinner bara man ropar på henne. Hon är kavat, nyfiken, kelig, matglad, tillgiven, snacksalig och alldeles självklar i kattgruppen. Hon är så lik min djupt saknade Katniss,  de är t.o.m. kusiner, så det är inte så konstigt. Hemma i Norge kallade de henne ”Skravle Musa” för att hon pratar så mycket. Här har hon fått smeknamnet Skravlan. Nästan som en annan känd snacksalig norrman, Skavlan. Vi har provat alla möjliga smeknamn men det är bara skravlan och skravlemusa som hon reagerar på så så får det bli. Hon bestämmer. Jag och min dotter Lovisa ”slåss” om vem som ska få ha henne hos sig på nätterna, just nu är det Lovisa som leder då hon paxade karantänrummet och jag behöver sova med Blue Jasmines och Prinsens lilla nykomling ”Love in the mist”  de första dagarna. Men däremellan fick jag mitt lystmäte, och hon är som ett plåster på mig på dagarna och vill vara med om allt som jag gör. Tack snälla Brita för Triana. Och varmt välkommen till oss du toksöta lilla spinnmaskin.